Notícies

Kim Faura, Premi Referent E-TECH 2023

Per a l’edició d’enguany dels nostres guardons, a l’AENTEG tenim el plaer d’anunciar que, com a guanyador del Premi Referent E-TECH 2023, hem escollit en Kim Faura Batlle.

Actualment, Faura és consultor estratègic independent, però anteriorment havia estat director general de Telefònica a Catalunya, País Valencià, Balears, i comunitat de Múrcia (àrea Mediterrani).

Nascut a Torroella de Montgrí el 1951, Faura és llicenciat en dret i MBA per la IESE. Al llarg de la seva dilatada carrera professional destaca la seva llarga estada a la fabricant de productes per a l’afaitat Gillette (del 1978 al 1986), seguida d’una etapa a la indústria de l’alimentació (introdueix la coneguda marca Chupa Chups al mercat estatunidenc, treballa per a la multinacional Sara Lee en la marca de cafè Marcilla, i al grup Pepsico/Frito Lay/Matutano).

Després d’una estada de cinc anys a Tabacalera/Altadis, el 2001 accedeix a Telefònica, on hi romandrà fins al 2021, exercint diversos rols durant aquesta llarga etapa de la seva vida professional: director general de màrqueting i consum per Espanya, director general corporatiu de màrqueting i continguts, president de Terra Lycos, director general de l’àrea Mediterrani (càrrec abans esmentat), i assessor sènior (senior advisor) del president de Telefònica.

Actualment, i a banda de la seva activitat com a consultor estratègic independent, és membre del consell assessor d’Importaco i de Schindler, però al llarg de la seva vida ha desenvolupat altres responsabilitats com, per exemple, la de membre del Patronat del Gran Teatre del Liceu, membre de la Comissió de Telecomunicacions de la Generalitat. Conseller d’Endemol o Rumbo, o presidint la Comissió Hispano Coreana.

Va portar a Catalunya la Universitat Corporativa de Telefònica, el centre de recerca que liderà la innovació mundial de Telefònica. Especialitzat en IA (intel·ligència artificial), IoT (Internet de les coses), multimèdia, etc.

És també el responsable que es construís a Catalunya l’emblemàtic edifici de Telefònica a Diagonal 00, responsable de la creació de centres d’atenció en català, i factor clau per a la reeixida candidatura de la Barcelona MWC (Mobile World Capital), incorporant el Mobile World Center a la Flagship store de Telefónica a la plaça Catalunya.

La seva activitat més directament centrada a les comarques gironines inclou la participació activa de Telefónica a la Fira de Girona presentant cada any les innovacions de la companyia als gironins, i la col·laboració permanent amb la Cambra de Comerç i amb l’Ajuntament de Girona. Faura va convertir Girona (i la resta de Catalunya) en una de les primeres geografies amb infraestructura de fibra òptica a les empreses i a la llar, aconseguint una penetració per càpita, per davant de França, Itàlia, Alemanya, o Anglaterra.

La junta directiva de l’AENTEG ha volgut reconèixer, amb l’elecció de Kim Faura com a Premi Referent E-TECH 2023, tant la seva dilatada i reeixida carrera professional, com la seva implicació constant amb les comarques gironines. Des de la mateixa AENTEG hem pogut constatar aquest darrer punt, tenint-lo com a ponent destacat en anteriors edicions dels mateixos Premis E-TECH.

L’atorgament públic del guardó a KIm Faura es realitzarà durant la gala de lliurament dels Premis E-TECH 2023, que se celebrarà el vinent dilluns dia 20 de novembre a l’auditori Josep Irla, cedit per la Generalitat de Catalunya per a l’ocasió.

Durant la mateixa gala, i com a distingit Referent E-TECH 2023, Faura conversarà amb el president de l’AENTEG, Albert Alemany, sobre les implicacions de la IA en la societat i la feina, un tema cabdal per a una tecnologia incipient en aquests moments, però que ja ens està començant a canviar la vida i promet fer-ho més encara.