Notícies

Premis E-TECH 2022: aquests han estat els guanyadors

Un cop més, i ja en van setze edicions incloent-hi la d’enguany, l’AENTEG hem lliurat els guardons corresponents als Premis E-TECH en una gala que ha tingut lloc al mateix escenari que ens ha acollit al llarg de les darreres edicions, l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona.

En aquest sumptuós marc, hem començat la tarda amb una sèrie de presentacions del Bàsquet Girona, que ens ha parlat del Club d’Empreses, de MCS Informàtics, que ens ha mostrat els seus robots per a hosteleria, i del Centre Blockchain de Catalunya, que ens ha ensenyat el futur que ja és present del Metavers, amb el Catvers.

A partir d’aquí, el nostre president, en David Martí, ha conversat amb el guanyador del Premi Referent E-TECH 2022, Francesc Fajula, CEO de la Mobile World Capital Barcelona.

Finalment, ha arribat el moment més esperat de la jornada, amb la gala de lliurament dels guardons, que ha donat com a balanç els següents premiats:

Premi a la millor iniciativa en l’administració local

Distingeix aquella administració pública gironina, a qualsevol nivell, o entitats que en formen part, que, a través de les seves actuacions, projectes o iniciatives, hagin aplicat de forma innovadora les tecnologies al servei de la ciutadania.

Si l’actuació, projecte o iniciativa ha comptat amb la participació d’un proveïdor tecnològic gironí, el jurat valorarà distingir tant l’administració pública, com l’empresa proveïdora.

 • GUANYADOR: Projecte eVisió, de la Fundació Salut Empordà i Eurecat
  Consisteix en un test de visió que ja es troba en aplicació a consultes externes de l’Hospital de Figueres, que ajuda els pacients a tenir cura de la seva vista, tot fent proves oftalmològiques sense haver-se de desplaçar.
 • FINALISTES:
  Aplicació de la ruta de tapes de Roses, d’Additiu
  Digitalització del procés de votació, guia i comunicació de la Ruta de Tapes Roses.
  Condor, de Via denuncia, S.L.
  Facilita la recepció de denúncies, amb possibilitat de fer-les anònimes, i informa el denunciant de l’estat de la seva denúncia.

Premi BBVA a la millor iniciativa en la digitalització de l’empresa

Premi doble que distingeix, d’una banda, l’empresa gironina proveïdora de tecnologia que hagi creat una solució puntera per la seva aplicació al món empresarial, sigui aquesta ad-hoc o estandarditzada, així com l’empresa client -sigui aquesta gironina o no- que ha apostat per la seva aplicació.

 • GUANYADOR: Noupunt 360, de Noupunt
  Solució virtual, immersiva i interactiva per realitzar fires i esdeveniments
 • FINALISTES:
  Bio-farma.es
  Marketplace de parafarmàcia en línia que empra solucions d’intel·ligència artificial
  Plataforma Documental per a Estudis Clínics, de Giromed Institute i Eurecat
  Solució multicanal i multidispositiu per a la gestió, control i seguiment dels assajos clínics.

Premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC

Reconeix aquell projecte, producte, servei o iniciativa amb base tecnològica, que destaqui pel que fa a la projecció de la llengua catalana en qualsevol dels seus dialectes i variants, a la gestió del multilingüisme, i a la comunicació.

 • GUANYADOR: Condor, de Via denuncia, S.L.
  Facilita la recepció de denúncies, amb possibilitat de fer-les anònimes, i informa el denunciant de l’estat de la seva denúncia.
 • FINALISTES:
  OCASIÓ.CAT, de Grinicat SL
  Primer marketplace d’automoció 100% en català
  Campanya Brands Speak Catalan, d’Ayonow Digital Agency
  Posa en valor l’ús del català com a llengua vehicular per a les campanyes de màrqueting de les grans multinacionals.

Premi a la millor estratègia de màrqueting digital

Premia aquella planificació i execució de l’estratègia de màrqueting digital aparellada a un projecte, producte, servei o iniciativa, independentment de què aquesta darrera sigui o no tecnològica, i que proporcioni mètriques mesurables del seu èxit (KPIs).

Es valorarà tant l’ús d’Internet com altres canals, mitjans i plataformes de comunicació que aprofitant les seves característiques i possibilitats d’interacció es complementin i aportin millores a la iniciativa de manera conjunta.

 • GUANYADOR: Estratègia de màrqueting digital per a Roser Group, de BizMarketing
  Millora de la presència en línia de la marca, entrada a nous mercats, i donar a conèixer la marca més enllà del sector carni.
 • FINALISTES:
  Campanya Brands Speak Catalan, d’Ayonow Digital Agency
  Posa en valor l’ús del català com a llengua vehicular per a les campanyes de màrqueting de les grans multinacionals.
  Emporda.cat – Obre una porta a l’Empordà, d’Additiu
  Campanya nacional i internacional per donar a conèixer l’Empordà.

Premi Internacional E-TECH

S’atorga a aquella persona, entitat, empresa o administració que, tenint seu a les comarques gironines, hagi excel·lit en la internacionalització del seu producte, servei, negoci, iniciativa o projecte, o bé a aquella persona, entitat, empresa o administració de fora de Catalunya que hagi ajudat al progrés de les noves tecnologies a les comarques gironines.

 • GUANYADOR: Bio-farma.es
  Marketplace de parafarmàcia en línia que empra solucions d’intel·ligència artificial
 • FINALISTES:
  Innporting, d’Innovative Porting SL
  Plataforma tecnològica que connecta empreses exportadores i importadores amb empreses de transport.
  Tensor Medical, de Tensormedical SL
  Spin-off de la Universitat de Girona i l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron, que desenvolupa biomarcadors d’imatge radiològica basats en intel·ligència artificial per al diagnòstic i monitoratge de malalties neurodegeneratives.

Premi a la trajectòria de l’empresa TIC

Guardó que reconeix la trajectòria empresarial d’una empresa gironina del sector de les TIC de més de cinc anys de vida, valorant-se aspectes diversos que la mostrin com una empresa consolidada al sector: resultats, facturació, personal contractat, presència als mercats, internacionalització, projecció, etc.

 • GUANYADOR: Obliku, amb la candidatura “una empresa de futur (i amb passat)

Premi al projecte tecnològic emergent

Reconeix una empresa tecnològica gironina amb menys de cinc anys de vida, valorant-ne aspectes diversos que la mostrin com una empresa amb un projecte en vies de consolidació: resultats, facturació, personal contractat, presència als mercats, internacionalització, projecció, etc, o bé un projecte empresarial encara no formalment constituït com a empresa, que el jurat consideri que despunta en el seu plantejament, en la tecnologia emprada, en la tecnologia desenvolupada, en el seu impacte socioeconòmic i pel seu pla d’empresa (el qual és imprescindible presentar com a part de la documentació).

 • GUANYADOR: Tensor Medical, de Tensormedical SL
  Spin-off de la Universitat de Girona i l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron, que desenvolupa biomarcadors d’imatge radiològica basats en intel·ligència artificial per al diagnòstic i monitorització de malalties neurodegeneratives.
 • FINALISTES:
  Bio-farma.es
  Marketplace de parafarmàcia en línia que empra solucions d’intel·ligència artificial
  Niche Mobility, de Niche Mobility SL
  Sistemes de tracció per a bicicletes elèctriques, amb novetats com un sistema de canvis virtual o frenada regenerativa.

Enguany el nostre espònsor Mentyco ofereix a la candidatura guanyadora un paquet consistent en:

 • Consultoria estratègica i comercial il·limitada;
 • Revisió de pla d’empresa;
 • Revisió de pitchs;
 • Gestor personal;
 • Eines d’innovació per a l’emprenedoria;
 • Contactes estratègics i networking.

Premi al Referent E-TECH

Distingeix aquella organització o persona que, per algun motiu, hagi destacat, bé sigui per un fet o una sèrie de fets al llarg dels mesos previs a la celebració dels Premis, o bé pel conjunt de la seva trajectòria, pel seu impacte en la societat digital.

Enguany, i com ja havíem anunciat amb anterioritat, s’ha atorgat a Francesc Fajula, CEO de la Mobile World Capital.