Notícies

Francesc Fajula, Premi Referent E-TECH 2022

L’AENTEG té el plaer d’anunciar que el guardó del Premi Referent E-TECH 2022 és per a Francesc Fajula, CEO de la Mobile World Capital Barcelona, per la seva dilatada trajectòria i compromís amb les comarques gironines.

Fajula, nascut a la ciutat de Girona el 1971 és enginyer superior en telecomunicacions per la UPC, MBA per ESADE, i té estudis superiors a les escoles de negocis de les prestigioses universitats estatunidenques de Harvard i Stanford. El seu vast coneixement de l’àmbit tecnològic en cadascun dels seus aspectes l’ha dut a ser considerat com a pioner de la digitalització al nostre país, havent forjat la seva carrera professional a empreses com Danone, Terra, Banesto, Banco Santander, Banc de Sabadell o Dominion Global, entre d’altres.

Aquest passat mes de juny es va anunciar el nomenament de Fajula com a CEO de Mobile World Capital Barcelona, una fundació público-privada que impulsa la transformació digital de la societat per a millorar la vida de les persones a escala global.

Fajula recollirà el seu guardó en el marc de la gala dels Premis E-TECH 2022 que se celebrarà el vinent dilluns dia 14 de novembre a la tarda a l’Auditori Josep Irla de Girona, i en el marc de la qual conversarà amb el president de la nostra entitat, en David Martí, sobre temes d’actualitat en l’àmbit tecnològic.

Premi Referent E-TECH, cabdal en els guardons de l’AENTEG

De la desena de categories que conformen els Premis E-TECH, l’únic atorgat directament per la Junta Directiva és el del Referent que, cada any, reconeix aquella organització o particular que destaqui pel seu impacte en la societat digital gironina.

En anteriors edicions han estat distingits amb aquest premi Anna Navarro Descals (guardonada el 2021), Vicent Partal (2019), Alfons Cornella (2018), o Genís Roca (2017), entre d’altres.

L’any 2020, en plena pandèmia i amb la gala celebrada de manera completament virtual, el guardó va anar a parar a tota la comunitat TIC que havia treballat en la lluita contra la COVID-19, distinció que van acceptar i recollir en nom d’aquesta comunitat el Dr. Ramon Brugada, cap de cardiologia de l’hospital Josep Trueta de Girona, i Esteve Farrés, impulsor del Tecnoateneu de Vilablareix i del grup Base42. Aquest ha estat el primer i fins ara únic any que aquest prestigiós guardó ha estat atorgat a un col·lectiu.