Notícies

Així va ser la gala dels Premis E-TECH 2023

Un any més, la indústria tecnològica gironina s’ha donat cita a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona per reconèixer aquelles iniciatives empresarials que més han sobresortit els darrers mesos, en els ja tradicionals Premis E-TECH organitzats per l’AENTEG (Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona), el gremi del sector tecnològic a les comarques gironines.

Dinar de germanor al restaurant Arrós9

Després d’un dinar privat per a les empreses associades i altres empreses del sector tecnològic, a les quatre de la tarda s’han obert les portes de l’auditori per donar pas a la conferència “L’atreviment, motor de la innovació” a càrrec de Cesca Cufí-Prat, enginyera aeroespacial d’Airbus, i integrant del Projecte Hypatia, per passar posteriorment a l’entrega dels guardons, la qual ha contingut també la conversa entre el guardonat amb el Premi Referent E-TECH, el Sr. Kim Faura, i el president de l’AENTEG, Sr. Albert Alemany.

Conferència Cesca Cufí

El Sr. Faura ha estat, entre altres càrrecs, director general de màrqueting i consum per Espanya, director general corporatiu de màrqueting i continguts, president de Terra Lycos, director general de l’àrea Mediterrani (càrrec abans esmentat), i assessor sènior (senior advisor) del president, a Telefònica, des d’on va facilitar que les comarques gironines fossin un dels primers territoris a Europa a gaudir de connectivitat d’alta velocitat a Internet.

Conversa entre Kim Faura i Albert Alemany

Durant tota la gala, el públic assistent ha pogut gaudir de la música en directe de Lia Jensen (“La Lia la lia”) qui, acompanyada del seu violí elèctric, ha interpretat les diferents músiques que formen part de la gala, trencant esquemes amb la revolució tecnològica d’un instrument clàssic que té segles d’història.

Lia "La Lia la lia" Jensen

Just abans d’acabar, l’AENTEG ha presentat el nou logotip dels Premis E-TECH per a l’edició de l’any vinent en endavant, resultat del concurs de logotips que va obrir el maig passat i que, casualment, ha guanyat la mateixa empresa que havia fet el logotip que ha representat els Premis des de la primera edició del Saló E-TECH, ara fa més de vint anys, fins ara.

La jornada ha acabat amb el ja tradicional còctel networking, durant el qual els assistents han pogut gaudir de la presència d’una rèplica a mida real d’un Fórmula 1 de competició, i també han pogut jugar amb un simulador professional de curses de cotxes, gentilesa del patrocinador BSB Data.

Rèplica de Fórmula 1 de Ferrari, gentilesa de BSB Data

Us resumim tot seguit el quadre de guanyadores i finalistes dels Premis E-TECH 2023 (XVII edició):

Premi E-TECH a la millor iniciativa en l’administració local

 • GUANYADOR: Automatització de l’actualització de les fitxes tècniques de vehicles en el padró municipal de l’Ajuntament de Girona, a partir de fitxes en PDF enviades per les gestories.
 • FINALISTES: 
  • SUMAR, un sistema de gestió completa i avançada de les factures de proveïdors, pensant en totes les casuístiques possibles del mercat, de Doceo Software.
  • 3Digital Manufacturing Lab (3DML), un espai de col·laboració per impulsar les tecnologies de fabricació digital i impressió 3D que genera nou coneixement en el territori, impulsat pel Centre Tecnològic Eurecat

Premi BBVA E-TECH a la millor iniciativa en la digitalització de l’empresa

 • GUANYADOR: Digitalització en el sector tèxtil d’Eurecat, una solució basada en sistemes fotònics i intel·ligència artificial, que permet predir potencials defectes de manufactura, abans de la fabricació del teixit.
 • FINALISTES: 
  • Eco torretes intel·ligents Marconn, de VILTEC per a ports, càmpings i qualsevol espai que necessiti el subministrament d’aigua.
  • Xkelet, un dispositiu mèdic que escaneja i dissenya automàticament immobilitzacions personalitzades per a les extremitats superiors i inferiors.

Premi E-TECH a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC

 • GUANYADOR: Doceo Software, per SUMAR, sistema de gestió completa i avançada de les factures de proveïdors.

Premi E-TECH a la millor estratègia de màrqueting digital

 • GUANYADOR: Performance Summit, de Launchmetrics, una campanya consistent en un esdeveniment virtual on més de 60 experts del sector de la moda, l’estil de vida i la bellesa de tot el món han participat oferint conferències i contingut per als professionals de la indústria.
 • FINALISTES:
  • Els reels com a eina comunicativa corporativa, de La Casa dels Pantalons, continguts en xarxes socials diferents i creatius respecte als que se solen trobar a les xarxes socials.
  • Digitalització i automatització de l’obtenció de nous contactes en fires i congressos B2B, de Bizmarketing, un sistema de digitalització i automatització de l’obtenció de nous contactes en fires professionals (B2B).

Premi HIPRA Internacional E-TECH

 • GUANYADOR: Atlas, de Launchmetrics, una iniciativa integral que incorpora tecnologies, processos i estàndards amb l’objectiu de compartir, enriquir, analitzar i facilitar l’accés a la informació de milers de clients que utilitzen les solucions de Launchmetrics.
 • FINALISTES: 
  • Xkelet, dispositiu mèdic que escaneja i dissenya automàticament immobilitzacions personalitzades per a les extremitats superiors i inferiors.
  • Fundcraft, infraestructura digital per als gestors d’actius de fons d’inversió.

Premi Big Safebox Data E-TECH a la trajectòria de l’empresa TIC

 • GUANYADOR: Coditramuntana, per la seva sòlida trajectòria amb més d’una dècada de creixement sostingut en transformació digital.

Premi Patronat EPS E-TECH al projecte tecnològic emergent

 • GUANYADOR: Eco torretes intel·ligents Marconn, de VILTEC per a subministraments d’aigua a espais millorant-ne l’eficiència, el control i l’optimització dels consums.
 • FINALISTES:
  • Byonix: The Project, que combina l’enginyeria i la fisioteràpia per desenvolupar solucions enfocades a les extremitats i l’aparell locomotor o musculoesquelètic.
  • Fundcraft, infraestructura digital per als gestors d’actius de fons d’inversió.

Premi al Referent E-TECH

Aquest guardó, el guanyador del qual ja s’havia anunciat amb anterioritat, reconeix aquella organització o particular que destaqui pel seu impacte en la societat digital.

Enguany s’ha atorgat a Kim Faura.

Els patrocinadors

Com de costum, l’AENTEG compta amb tota una sèrie d’empreses compromeses amb el teixit associatiu de la vegueria de Girona, i el sector tecnològic, començant per les qui donen nom a alguna de les categories dels guardons. En aquest grup hi trobem al BBVA, HIPRA, el Patronat de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdG, i l’empresa associada Big Safebox data (BSB Data). Aquesta darrera ha estat, a més, la que ha patrocinat el còctel-networking posterior, amb la presència de la reproducció del Fórmula 1, i del simulador professional de cotxe de curses.

També agraïm el suport de Mentyco i Grup Simon, de Parlem i Audit Energia, i d’aquelles administracions i entitats que cada any ens han donat el seu suport: la Generalitat, l’Ajuntament de Girona, la Diputació, la FOEG, i la Cambra de Comerç.

Finalment, un nodrit grup de col·laboradors posen el seu granet de sorra per tal que l’engranatge dels Premis E-TECH funcioni com una maquinària de precisió perfectament greixada: Estudi FGH, ERAM, Playbrand, GNA Hotel Solutions, Esolvo, Ladeus, i Mensagia.

L’organització també compta amb la tasca de Desig Esdeveniments i la professionalitat del seu responsable, Josep Maria Planella, així com de la presentadora, Judit Arroyo, ambdós peces indispensables per al bon funcionament de la gala.