Notícies

Premis E-TECH 2020: aquests han estat els guanyadors

Un any més (i ja en van catorze!), la ciutat de Girona ha acollit la gala d’entrega dels Premis E-TECH. Tot i que l’acte no ha pogut ser fet com en anys anteriors (l’any passat va acollir 140 persones, enguany ha hagut de ser a porta tancada i emès per YouTube), des de l’AENTEG hem volgut tirar-lo endavant com a mostra de la resiliència i la ferma determinació davant les adversitats que mostra la nostra associació, i la societat gironina per extensió.

En aquestes circumstàncies, la durada de l’acte es va escurçar considerablement, començant la jornada a les 17:15 amb una prèvia en la qual els patrocinadors dels guardons van tenir la paraula, per continuar a les 17:30 amb una conversa amb els dos encarregats d’acceptar i rebre el Premi Referent E-TECH 2020.

entrevista-guillem

Enguany, aquest prestigiós guardó ha anat a recaure a tota la comunitat TIC que ha emprat la tecnologia per lluitar contra la COVID-19 i, en nom d’aquesta comunitat, hem triat per acceptar-lo al Dr. Ramon Brugada, cap de Cardiologia dels hospitals Josep Trueta i Santa Caterina de Girona, entre altres títols, i Esteve Farrés, Enginyer d’R+D a INSYLO Technologies, i impulsor del Tecnoateneu de Vilablareix i del grup Base42, a més de persona ben coneguda a la nostra institució.

La conversa, moderada pel nostre director (Guillem Alsina), ha estat molt interessant gràcies a les aportacions d’aquests dos referents, que han parlat sobre el rol que les TIC han jugat en la lluita contra la COVID, l’articulació de les iniciatives populars, el paper de la indústria i els professionals tecnològics en l’R+D, i la feina que encara resta per fer en aquest camp.

Més tard, aquests dos grans professionals, rebrien emocionats un premi col·lectiu que reconeix l’esforç de tota una societat.

Un merescut homenatge

Enguany hi ha hagut canvis a l’AENTEG; qui durant tota una dècada n’ha estat el nostre director, en Josep Lara, va deixar l’associació al març per prendre la responsabilitat de liderar la digitalització a la Cambra de Comerç de Girona.

Al llarg d’aquesta dècada, en Josep ha destacat per un tracte molt proper amb tothom, a més de per una dedicació professional totalment entregada a l’AENTEG. Sens dubte, la Cambra s’endú un grandíssim professional, però també una persona de gran vàlua humana.

Per això, perquè al llarg de tots i cadascun dels dies que conformen aquesta dècada, en Josep s’ha guanyat els cors de totes aquelles persones vinculades a l’AENTEG que hi hem tractat, des de l’associació hem volgut fer-li un reconeixement públic per dir-li, tal com ell ja ens ha dit de la nostra entitat, que el durem sempre al cor.

L’homenatge que li hem dedicat ha consistit en el lliurament d’una estatueta idèntica a les dels Premis amb una placa especial on posava:

De l’AENTEG a en
JOSEP LARA
Per una dècada en la que t’has guanyat el nostre cor
Girona, 16 de novembre de 2020

La referència al cor no és debades; com podem veure en el seu perfil de Twitter, en Josep Lara fa aquesta explícita declaració a la nostra associació, pel que hem trobat que fora just correspondre’l.

josep-lara

Impossible sense els nostres patrocinadors i col·laboradors

Des d’aquestes ratlles, volem donar les gràcies als patrocinadors que han fet possible aquest acte: BBVA, Grup Simon Assessors i l’operadora Parlem.

També a les institucions que donen suport als Premis: Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona, Ajuntament de Girona, Cambra de Comerç de Girona i FOEG, i als nostres col·laboradors: EUMES, ERAM, CIFOG, Joan Agramunt i Estudi FGH, que ens han recolzat en l’apartat audiovisual, així com Easypromos, GNA Hotel Solutions, i Playbrand, que han estat darrere de diversos apartats molt necessaris per al bon funcionament dels Premis E-TECH.

I, també una menció especial a Desig Esdeveniments i al seu director, en Josep Maria Planella, una peça indispensable en l’organització dels Premis i d’aquesta mateixa cerimònia.

Els guanyadors

Finalment, aquesta és la llista dels diferents finalistes i guanyadors en cadascuna de les categories dels guardons:

Premi a l’aplicació de tecnologia a l’empresa
Premi que vol reconèixer a l’empresa que hagi apostat per incorporar la tecnologia en la seva estratègia, i al proveïdor gironí que li ha proporcionat aquesta solució.

 • GUANYADOR: AGE (Associació Gironina d’Empresàries) i CapEmpresaSenseWeb per Gironazon
 • FINALISTES:
  Marketplace VSponsor
  Reactiva’t, de Prat Sàbat Advocats i Grup Simon

Premi a la millor iniciativa en l’administració local
Premi que vol reconèixer l’administració pública de les comarques gironines que amb actuacions, projectes o iniciatives millor ha aplicat la tecnologia al servei de la ciutadania.

 • GUANYADOR: Ajuntament de Palafrugell per l’app Palafrugell al mòbil
 • FINALISTES:
  servei de paqueteria intel·ligent Smart Points, de l’Ajuntament de Girona
  Servei SMObilitza’t, de l’Ajuntament de Girona (Servei Municipal d’Ocupació)

Premi a la recerca i la innovació tecnològica
Premi que vol reconèixer a l’empresa, entitat o institució gironina que hagi encapçalat un dels principals avenços tecnològics de l’any.

 • GUANYADOR: Megatró, pel projecte Hash4life
 • FINALISTES:
  Memima Baby, de l’Albert Munné
  DCU Tecnològic

Premi especial del públic al millor projecte, producte o servei tecnològic gironí
Premi que vol reconèixer aquell projecte, producte o servei gironí amb base tecnològica que destaqui per al públic en aspectes diversos com el seu impacte al mercat, el seu potencial, o la qualitat de la solució que ofereix als seus usuaris.

 • GUANYADOR: Chatforce.tech
 • FINALISTES:
  Marketplace VSponsor
  Enginy-era

Premi del públic a la millor acció gironina a la xarxa
Premi que vol reconèixer aquella organització o particular que hagi aprofitat de forma destacada i amb pocs recursos econòmics les possibilitats que ofereix internet com a plataforma pel desenvolupament de tota mena de projectes, així com el potencial sempre creixent de les xarxes socials.

 • GUANYADOR: bufet Prat Sàbat Advocats pel consultori en línia sobre afers jurídics que manté amb el Diari de Girona
 • FINALISTES:
  Gironazon
  La Esencia de Vivir, de Femi Montero

Premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC
Premi que vol reconèixer el projecte més destacat pel que fa a la projecció del català en el sector, a la gestió del multilingüisme, i al tractament de la llengua i la comunicació.

 • GUANYADOR: Lacompra
 • FINALISTES:
  Enginy-era
  Gironazon

Premi a la millor iniciativa de màrqueting digital gironina
Premi que vol reconèixer aquella acció de màrqueting digital duta a terme per una organització gironina, valorant-se’n l’ús, a més d’Internet, d’altres canals, mitjans i plataformes de comunicació que aprofitant les seves característiques i possibilitats d’interacció es complementin i aportin millores a la iniciativa utilitzant-se de forma conjunta.

 • GUANYADOR: Enginy-era
 • FINALISTES:
  Gironazon
  Lacompra

Premi a la trajectòria de l’empresa TIC
Premi que vol reconèixer la trajectòria empresarial d’una empresa gironina del sector de les TIC de més de cinc anys de vida, valorant-se aspectes diversos que la mostrin com una empresa consolidada al sector: resultats, facturació, personal contractat, presència als mercats, internacionalització, projecció, etc.

 • GUANYADOR: Infoself

Premi a l’empresa tecnològica emergent
Premi que vol reconèixer la trajectòria empresarial de les empreses tecnològiques gironines de fins a cinc anys de vida, valorant aspectes diversos com els resultats, la facturació, la projecció, la creativitat i innovació d’algun dels seus productes, el personal contractat, la presència als mercats o el seu creixement.

 • GUANYADOR: Bold Valuable Tech
 • FINALISTES:
  Memima Baby
  Kunfabo

Premi al Referent E-TECH 2020
Premi que vol reconèixer aquella organització o particular que destaqui pel seu impacte en la societat digital.

Concedit a tot el col·lectiu de les TIC per la seva tasca en el combat contra la COVID-19. En nom d’aquest, accepten i recullen el guardó el Dr. Ramon Brugada i el Sr. Esteve Farrés.

A tots, tant als finalistes com als guanyadors, la nostra més sincera enhorabona. I tant a ells, com a la resta de les empreses que han presentat els seus projectes i a les que enguany no han pogut, us esperem a l’edició de l’any vinent, que tindrà lloc el 15 de novembre de 2021.

Torna a veure Tota la Gala aquí: