Notícies

Premis E-TECH 2021: resum i llistat de guanyadors

Enguany tornàvem a certa normalitat, malgrat que les mascaretes i el gel hidroalcohòlic van seguir presents, com fantasmes que ens persegueixen d’un passat del qual volem girar full ràpidament. La presencialitat, doncs, i l’Auditori Josep Irla de la Generalitat, van acollir una nova edició dels guardons, però abans vam tenir moltes coses més.

La jornada matinal va començar amb una recepció oficial a l’Ajuntament de Girona, on les autoritats locals i els representants del teixit TIC gironí van donar la benvinguda als representants del teixit tecnològic nord-català, entre ells Armelle Revel-Fourcade, alcaldessa d’El Soler i vicepresidenta a càrrec de les relacions transfrontereres de la Metròpoli Perpinyà-Mediterrani, Pierre Roca, president de Pôle Action Média, i Flavien Noël, director de la mateixa entitat.

Recepció oficial a l'Ajuntament de Girona

Després de traslladar-nos tota la comitiva a la Casa de Cultura, allà hi celebràrem, des de les deu del matí, i fins a la una de la tarda, un networking corporatiu entre empreses d’ambdues bandes dels Pirineus, així com vam poder assistir a les exposicions dels nostres patrocinadors.

Participants al networking

I un cop passada l’hora de dinar, la sessió de tarda engegava motors amb la taula rodona de guanyadors del Premi Referent E-TECH, seguida de la conferència de la guanyadora de l’edició d’enguany d’aquest preuat guardó.

Anna Navarro

Tot seguit us resumim el llistat de guanyadors i finalistes dels Premis E-TECH 2021, no sense abans recordar-vos que podeu tornar a veure tota la gala aquí:

Premi Inforolot a l’aplicació de tecnologia a l’empresa

Premi que vol reconèixer a l’empresa que hagi apostat per incorporar la tecnologia en la seva estratègia, i al proveïdor gironí que li ha proporcionat aquesta solució. Patrocinat per Inforolot, empresa olotina amb més de 35 anys d’experiència en el mercat de les solucions informàtiques.

 • GUANYADOR: Cafès Cornellà i Eurecat, pel desenvolupament d’un model de propensió basat en Machine Learning
 • FINALISTES:
  Blue Room Innovation, per RECICLOS, un sistema de punts atorgats pel correcte reciclatge de la brossa
  Automoció i Serveis del Nord-Est, per MOUI, un servei de mobilitat compartida

Premi a la millor iniciativa en l’administració local

Premi que vol reconèixer l’administració pública de les comarques gironines que amb actuacions, projectes o iniciatives millor ha aplicat la tecnologia al servei de la ciutadania.

 • GUANYADOR: Novostorm, per Garrotxa Approp, una aplicació realitzada conjuntament amb quatre associacions d’Olot, i que permet comprar i obtenir punts i descomptes per fer-ho, tot promocionant el comerç de proximitat.

Premi BBVA a la recerca i la innovació tecnològica

Premi que vol reconèixer a l’empresa, entitat o institució gironina que hagi encapçalat un dels principals avenços tecnològics de l’any. Patrocinat per BBVA, entitat financera capdavantera en transformació digital.

 • GUANYADOR: MJN Neuroserveis, per DREAMER, un dispositiu que facilita la detecció precoç dels símptomes de la malaltia de l’alzheimer
 • FINALISTES:
  Synaptiko, que consisteix en una plataforma en línia dedicada a la salut mental i emocional per a joves
  Eurecat, per Funplast, un projecte d’impressió 3D de silicones líquides

Premi del públic al millor projecte, producte o servei tecnològic gironí

Premi que vol reconèixer aquell projecte, producte o servei gironí amb base tecnològica que destaqui per al públic en aspectes diversos com el seu impacte al mercat, el seu potencial, o la qualitat de la solució que ofereix als seus usuaris.

 • GUANYADOR: MJN Neuroserveis, per DREAMER, un dispositiu que facilita la detecció precoç dels símptomes de la malaltia de l’alzheimer
 • FINALISTES:
  Vesteix-Tech, una iniciativa que combina el món de la moda amb el de la costura, per tal d’incorporar tecnologia als productes tèxtils
  DCU Tecnològic, pels seus auriculars Bluetooth de transmissió òssia i que, per tant, deixen les orelles al descobert

Premi del públic a la millor acció gironina a la xarxa

Premi que vol reconèixer aquella organització o particular que hagi aprofitat de forma destacada i amb pocs recursos econòmics les possibilitats que ofereix internet com a plataforma pel desenvolupament de tota mena de projectes, així com el potencial sempre creixent de les xarxes socials.

 • GUANYADOR: Sònia Carmona, per La Food Lovers, un perfil en xarxes socials que promociona la gastronomia gironina i en català
 • FINALISTES:
  AIMCAT, la iniciativa que va dur a l’AI Song Contest la primera cançó creada a Catalunya (i en català) mitjançant intel·ligència artificial
  Ràdio Vilablareix, emissora cultural dels Països Catalans que promou la música i la cultura en la nostra llengua, gràcies a un treballat perfil de Twitter

Premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC

Premi que vol reconèixer el projecte més destacat pel que fa a la projecció del català en el sector, a la gestió del multilingüisme, i al tractament de la llengua i la comunicació.

 • GUANYADOR: Enginy-era, entitat sense ànim de lucre que té com a objectius el foment de les disciplines STEM entre els més joves i, sobretot, les més joves, trencant estereotips de gènere i altres discriminacions
  FINALISTES:
  Tas Girona, per la seva app de gestió de comunitats de veïns
  Ràdio Vilablareix

Premi a la millor iniciativa de màrqueting digital gironina

Premi que vol reconèixer aquella acció de màrqueting digital duta a terme per una organització gironina, valorant-se’n l’ús, a més d’Internet, d’altres canals, mitjans i plataformes de comunicació que aprofitant les seves característiques i possibilitats d’interacció es complementin i aportin millores a la iniciativa utilitzant-se de forma conjunta.

 • GUANYADOR: ex aequo per a AIMCAT i Ràdio Vilablareix
 • FINALISTES:
  La Food Lovers

Premi a la trajectòria de l’empresa TIC

Premi que vol reconèixer la trajectòria empresarial d’una empresa gironina del sector de les TIC de més de cinc anys de vida, valorant-se aspectes diversos que la mostrin com una empresa consolidada al sector: resultats, facturació, personal contractat, presència als mercats, internacionalització, projecció, etc.

 • GUANYADOR: Glam Software, companyia productora de programari que disposa d’una solució d’ERP pròpia

Premi Parlem a l’empresa tecnològica emergent

Premi que vol reconèixer la trajectòria empresarial de les empreses tecnològiques gironines de fins a cinc anys de vida, valorant aspectes diversos com els resultats, la facturació, la projecció, la creativitat i innovació d’algun dels seus productes, el personal contractat, la presència als mercats o el seu creixement. Patrocinat per Parlem, l’operadora de telecomunicacions catalana.

 • GUANYADOR: Synaptiko, plataforma en línia dedicada a la salut mental i emocional per a joves
 • FINALISTES:
  Tengui, app per posar en contacte els consumidors amb el comerç local
  eBike, servei de rutes en bicicleta
Guanyadors dels Premis E-TECH 2022

Premi al Referent E-TECH 2021

Premi que vol reconèixer aquella organització o particular que destaqui pel seu impacte en la societat digital. Tal com ja vam anunciar amb anterioritat, enguany ha estat distingida Anna Navarro Descals (Anna N Schlegel), vicepresidenta de producte, mercats internacionals, infraestructura global, i globalització de Procore Technologies entre altres càrrecs, per la seva brillant trajectòria i el seu compromís amb el territori.