Notícies

Afegeix aquí el text de capçalera

La tarda del dilluns 18 de novembre de 2019 a l’Auditori Josep Irla de Girona va tenir lloc l’Acte de lliurament dels Premis E-TECH 2019, organitzat per l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i patrocinats per BBVA i Grup Simon Assessors, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona.

Unes 140 persones van ser presents a la gala de lliurament d’aquests premis que enguany han celebrat la seva 13a edició i que, una vegada més, ha servit d’aparador per mostrar la feina que s’està duent a terme al territori vinculada al sector empresarial de les noves tecnologies.

Per començar la jornada, els associats de l’AENTEG van dur a terme una sèrie de taules rodones i conferències en què es va parlar d’àmbits com l’internet de les coses (IoT), big data, màrqueting digital, comerç, turisme, geolocalització, energia, infraestructures de hosting, vehicles connectats, mobilitat sostenible i d’altres, per part d’empresaris tecnològics gironins associats de l’AENTEG, com Albert Alemany (Alterego Web), David Blánquez (MJN), David Martí (Playbrand), Eloi Fàbrega (Efimatica), Guillem Alsina, Jaume Gelada (Insylo), Javier Crucis (okITup), Lluís Olivet (OTC Engineering) i Xavier Muñoz (DSET).

El guardó com a Referent E-TECH 2019, tal com ja s’havia anunciat prèviament, va ser lliurat al periodista i empresari Vicent Partal, a qui l’organització ha volgut reconèixer amb aquest premi honorífic la seva trajectòria i paper pioner en el món d’internet als Països Catalans.

Premis E-TECH 2021 (15a edició)
Hostès amb els guardons

El llistat de guanyadors i finalistes de les diferents categories és el següent:

Premi a la trajectòria de l’empresa TIC

Premi que vol reconèixer la trajectòria empresarial d’una empresa gironina del sector de les TIC de més de cinc anys de vida, valorant-se aspectes diversos que la mostrin com una empresa consolidada al sector: resultats, facturació, personal contractat, presència als mercats, internacionalització, projecció, etc.

Guanyador:

  • Launchmetrics Plataforma de màrqueting i solució d’anàlisi de dades per ajudar els professionals de la moda, el luxe i cosmètica a descobrir, activar i mesurar les veus que importen per les seves marques.

Premi a l’empresa tecnològica emergent

Premi que vol reconèixer la trajectòria empresarial de les empreses tecnològiques emergents gironines de fins a cinc anys de vida, valorant aspectes diversos com els resultats, la facturació, la projecció, la creativitat i innovació d’algun dels seus productes, el personal contractat, la presència als mercats o el seu creixement.

Finalistes:

Guanyador:

  • Car by Car Plataforma digital que posa en contacte a persones que disposen d’una plaça d’aparcament que queda lliure durant unes hores determinades al dia amb persones que venen a treballar a Girona als quals els interessa poder utilitzar aquestes places durant les hores que queden lliures.

Premi a la recerca i la innovació tecnològica

Premi que vol reconèixer a l’empresa, entitat o institució gironina que hagi encapçalat un dels principals avenços tecnològics de l’any.

Finalistes:

Guanyador
  • GoodGut Empresa de biotecnologia dedicada a la investigació i desenvolupament de sistemes no invasius per al diagnòstic i tractament de malalties digestives basades en la microbiota intestinal com a factor determinant.

Premi a la millor iniciativa de màrqueting digital gironina

Premi que vol reconèixer aquella acció de màrqueting digital portada a terme per una organització gironina, valorant-se l’ús, a més d’internet, d’altres canals, mitjans i plataformes de comunicació que aprofitant les seves característiques i possibilitats d’interacció es complementin i aportin millores a la iniciativa utilitzant-se de forma conjunta.

Finalistes:

Guanyador:
  • Ambdues / Twinapp, per Mou-te pel mar! Campanya per donar a conèixer el moviment “Mou-te pel mar!” vinculat a l’app Twinapp, generant una comunitat d’usuaris implicats i atraient el màxim de participants en les activitats programades, i basant la comunicació en recursos digitals.

Premi a l’aplicació de tecnologia a l’empresa

Premi que vol reconèixer a l’empresa que hagi apostat per aplicar la tecnologia en la seva estratègia, i al proveïdor gironí que li ha proporcionat aquesta solució.

Finalistes:

Guanyador:
  • DMRI / Megatró Grup Aplicació de la tecnologia blockchain en la digitalització de la traçabilitat en el transport d’animals vius en el sector porcí, amb els objectius, entre d’altres, de millorar i agilitzar els procediments, garantir la seguretat i la immutabilitat de la informació, accedir en temps real a la informació per part dels diferents agents i descentralitzar les dades.

Premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC

Premi que vol reconèixer el projecte més destacat pel que fa a la gestió del multilingüisme, al tractament de la llengua i la comunicació i a la projecció del català en el sector.

Finalistes:

Guanyador:

  • Clockio, d’Alterego Web Producte que permet el control presencial a les empreses d’una forma ràpida i segura a través del sistema BlockChain.

Premi especial del públic al millor projecte, producte o servei digital gironí

Premi que vol reconèixer aquell projecte, producte o servei gironí amb base tecnològica que destaqui per aspectes diversos com el seu impacte al mercat, el seu potencial, o la qualitat de la solució que ofereix als seus usuaris.

Finalistes:

Guanyador:

  • Femme Inline Associació nascuda a Girona fa dos anys amb l’objectiu de promoure la figura de la dona en el món tecnològic.

Premi del públic a la millor iniciativa en l’administració local

Premi que vol reconèixer l’administració pública de les comarques gironines que amb actuacions, projectes o iniciatives més ha contribuït en el desenvolupament de les noves tecnologies al servei de la ciutadania.

Finalistes:

Guanyador:

  • Ajuntament d’Olot / Comerç Olot / Dopuo Campanya de digitalització dels comerços i negocis locals d’Olot per promoure el comerç de proximitat i millorar la connectivitat entre els ciutadans, turistes i comerços a través de l’aplicació mòbil.

Premi del públic a la millor acció gironina a la xarxa

Premi que vol reconèixer aquella organització o particular que hagi aprofitat de forma destacada i amb pocs recursos econòmics les possibilitats que ofereix internet com a plataforma pel desenvolupament de tot tipus de projectes (com ara bloggers, youtubers, d’altres projectes virals d’internet, etc.).

Finalistes:

Guanyador:

  • Strip Marvel Canal amb més de mig milió de subscriptors en el que el còmic Dani Lagi parla de cinema, sèries i còmics. El total de les seves xarxes socials supera el milió de seguidors.

Premi al Referent E-TECH 2018

Premi que vol reconèixer aquella organització o particular que destaqui pel seu impacte en la societat digital.

Guanyador:

A l’acte van assistir, entre altres personalitats, el Secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Sr. David Ferrer, la Directora dels Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya, Sra. Carme Renedo, el Diputat de Noves Tecnologies de la Diputació de Girona, Sr. Jordi Xargay, el Rector Magnífic de la Universitat de Girona, Sr. Quim Salvi, el President de la Cambra de Comerç de Girona, Sr. Jaume Fàbrega, la Directora del Centre de Banca de Clients de Girona de BBVA, Sra. Gina Bachs, el Director d’Iwork de Grup Simon, Sr. Rachid Carroum, i el President de l’AENTEG, Sr. David Martí.